Historie

Kubota is opgericht in 1890 in Japan door Gonshiro Kubota. Zijn achternaam heeft een bijzondere betekenis: 'keep a long lasting good paddy'. Dit betekent letterlijk: zorg voor een duurzaam en goed rijstveld. Nu en in de toekomst.
Dit komt nog altijd terug in de slogan van Kubota: For Earth. For Live.

Kubota & passie

Bij de werkwijze van zijn grootouders stonden tomeloze passie, jarenlang vakmanschap en subliem onderhoud centraal. Gonshiro Kubota heeft deze ingrediënten gebruikt en ze versterkt met innovatie. Dit door onder andere de ontwikkeling van pijpleiding- en afvoersystemen, waterbehandelings- en controlesystemen, dieselmotoren, land- en tuinbouwmachines en bouwmachines (minigravers en wielladers). Zijn passie gedreven door traditie en duurzaamheid heeft hem succesvol gemaakt.

Momenteel is Kubota een zeer succesvol bedrijf met zo'n 25.000 werknemers die verdeeld zijn over 25 fabrieken. Een stevig merk waar de traditionele pijlers nog altijd zichtbaar zijn: kwaliteit, duurzaamheid en vakmanschap.

Er zijn 3 fabrieken voor minigraafmachines, waarvan één in Duitsland. Op het gebied van de minigraafmachines is Kubota sinds 2002 de nummer 1 van de wereld en ook van Nederland. De totale productie capaciteit wereldwijd is 35.000 stuks per jaar verdeeld over de 3 fabrieken.